Instituut EszenzZ

EszenzZ is een Instituut voor Eclectische Advisering, Training en Begeleiding in de integrale gezondheidszorg.
We zijn gevestigd en werkzaam in ons eigen integrale gezondheidscentrum 'EszenzZ Centre' in het gezondheidsgebouw Bannedok te Amsterdam. Het bijzondere daarvan is dat de alternatieve/moderne en reguliere/klassieke gezondheidszorg op deze locatie zich onder één dak bevinden.

 

Wat doen we?

 • We bieden een informatieve/adviserende weergave van de (eclectische) hypnotherapie en haar toepassingen in de vorm van de website Hypnotherapie Nederland. Het doel is een duidelijke en eenvoudige weergave te verstrekken omtrent hypnotherapie in het algemeen.

 

 • Advisering en informatie over fibromyalgie en de omgang met fibromyalgie (weke delen reuma). Tevens een overzicht over de effectieve mogelijkheden met o.a. hypnotherapie.

 

 • Instituut EszenzZ werkt met individuele en groepsleergangen waarin de Boeddhistische Psychologie de basis vormt. Deze neutrale houding wordt in de totale leergang door onze cursisten vrijwel altijd als natuurlijk en vernieuwend ervaren. Werken aan bewustwording, transformatie en 'persoonlijke ontwikkeling' waarbij creatieve educatie een essentieel uitgangspunt vormt. Voor een overzicht betreffende verschillende begeleidingsvormen in leergangen kijk je bij de begeleiding.

 

 • Mentaal Emotieve Training (in leergangen) met betrekking tot eetstoornissen, angst-, dwang-, en identiteitsstoornissen zoals BED, anorexia, boulimia, dwanghandelingen, rituelen e.a. ongewenste gedragingen.


 • We werken met Hoog Sensitieve Personen (HSP). Hoe ga ik als HSP met mijn hooggevoeligheid om in een 'laag sensitieve' maatschappij? Hoe leer ik vanuit mijn eigen centrum te handelen i.p.v. slachtoffer te zijn van prikkels uit de buitenwereld? Onze individuele leergang 'Leven met Hooggevoeligheid' geeft je de mogelijkheid dit op een effectieve en praktische manier te integreren in het dagelijkse leven. Leren gebruik te maken van een opmerkingsbegaafdheid, in plaats van er lasten van te ondervinden. Lees meer hierover in de boeken 'Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid en Hartsverhalen voor iedere HSP' van Antoine van Staveren. 

 

 • We bieden een specialisatie aan voor psychologen en therapeuten in de vorm van de leergang 'HSP Begeleider' welke elk jaar in januari en september start. Eigentijdse en effectieve methoden om Hoog Sensitieve Personen in hun mogelijkheden te begeleiden. 
  Instituut EszenzZ beschikt over een netwerk van opgeleide HSP begeleiders in Nederland om in de groeiende hulpvraag te kunnen voorzien. Deze geven we weer via onze website HSP begeleiding Nederland.


 • Het 'EszenzZ Centre', integraal gezondheidscentrum voor hooggevoeligheid, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Dit gezondheidscentrum werd geopend in Amsterdam op 1 mei 2006 waar verschillende zelfstandige psychologen, therapeuten en begeleiders werkzaam zijn. Het eerste centrum voor HSP's in Nederland waar verschillende begeleidingsmethoden samenkomen. Tevens worden ook andere disciplines aangeboden ter ondersteuning van bewustwording en algehele persoonlijke ontwikkeling.
  Voor psychologen, (psycho)therapeuten en andere begeleiders zijn er via Instituut EszenzZ regelmatig praktijkruimtes te huur. Informeer voor meer informatie.


 • Het grootste HSP forum in Nederland op Facebook met ongeveer 13.000 leden. Tevens ruim aandacht voor filosofie, levensbeschouwing, spiritualiteit en bewustwording.


 • We organiseerden in 2015 en 2016 de 'Soul of Sensitivity', een uniek muzikaal evenement voor Hoog Sensitieve Personen.

 

 • Via ons 'Life for Life project' bieden we met onze collega's in het EszenzZ Centre diegenen met financiële problemen mogelijkheden tot het ontvangen van gewenste zorg. Meer info op de website van het 'EszenzZ Centre.'

 

 

Agenda kennismakingsmiddagen

We geven graag mondelinge toelichting op je persoonlijke vragen en natuurlijk omtrent je specifieke situatie. Maak gerust gebruik van een geheel vrijblijvend individueel kennismakingsgesprek welke maximaal een uur duurt. Hierin wordt de werkwijze van Instituut EszenzZ verduidelijkt en wij ontvangen de benodigde informatie over je situatie.
Deze afspraken zijn alleen telefonisch te reserveren. De gesprekken vinden plaats op de daarvoor bestemde kennismakingsmiddagen in ons integrale gezondheidscentrum 'EszenzZ Centre'. Regelmatig zijn er ook alternatieve data beschikbaar.

De agenda van deze middagen wordt zo ruim mogelijk van te voren via deze site bekend gemaakt, zodat deelname vrijwel altijd mogelijk is.

 

De eerstvolgende kennismakingsmiddag is op:

DINSDAGMIDDAG 31 OKTOBER 2017.

Je bent van harte welkom!

 

Instituut EszenzZ is lid van de beroepsvereniging NBVH en de RBCZ. Tevens aangesloten bij de SCAG.

NBVH registratienummer: 03004
RBCZ registratienummer: 403304R
AGB zorgverlenersnummer: 029266
AGB praktijkcode: 008176

Instituut EszenzZ heeft geen enkele connectie, relatie of samenwerking met Essence Trainingen te Amsterdam.

 

Verzekeraars

Indien een aanvullende module is afgesloten (alternatieve geneeswijzen) in de zorgverzekering, kom je veelal in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoedingen.

Er zijn enorm veel soorten verzekeringen en ook de bijbehorende vergoedingen veranderen per jaar, dat wij hier niet specifiek vermelden wie welk bedrag vergoedt. Wij raden aan hiervoor de polis te raadplegen en/of contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar of verzekeringsagent.

Klik op dit overzicht voor de vergoedingen van verzekeraars 2017: Vergoedingen overzicht.