EszenzZ Centre

Het EszenzZ Centre maakt onderdeel uit van Instituut EszenzZ.

Het is het eerste integrale gespecialiseerde gezondheidscentrum in Nederland voor Hoog Sensitieve Personen (HSP), bewustwording en persoonlijke ontwikkeling te Amsterdam.

In deze drie doelgroepen werken verschillende zelfstandige psychologen, therapeuten en begeleiders. Voor jou als HSP kan dat veel voordeel geven daar diverse specialiteiten en disciplines in één (HSP) centrum aanwezig zijn. De begeleidingen en therapieën zijn voor én door HSP´s. Door ons eigen HSP-zijn kennen en weten we precies de lasten, de valkuilen, de mogelijkheden en de kwaliteiten. Uiteraard kan er binnen het HSP centrum een vorm van onderlinge samenwerking zijn die ervoor zorgt dat je gekozen doelstellingen zo optimaal mogelijk kunnen worden gerealiseerd. Die samenwerking gebeurt tevens met therapeuten die niet binnen ons centrum werkzaam zijn, met als doel een zo groot mogelijk resultaat te behalen voor onze cliënten. Natuurlijk ben je zelf helemaal vrij te kiezen wat voor jezelf het beste lijkt. Als voorbeeld zou je kunnen denken dat je als hoog sensitief persoon werkt aan het leren omgaan met externe en interne prikkels. In sommige situaties blijkt de wens te bestaan vanuit de cliënt zelf, om in zijn/haar specifieke situatie aanvullende ondersteuning te verkrijgen gedurende het proces. Wellicht is er een begeleider die samen in overleg met jou kijkt naar bijvoorbeeld een combinatie met lichaamswerk of meditatievormen, of is er wellicht een natuur-geneeskundige aanvulling nodig.

Het HSP centrum biedt door de aanwezige specialisaties voor vrijwel iedere HSP een uitkomst. We hebben door ons ruime aanbod vrijwel geen lange wachttijden. Ons streven is namelijk om iedereen een kundige begeleiding te overhandigen zonder wachtlijsten.

Alle therapeuten en begeleiders hebben een gedegen opleiding genoten en zijn vaak lid van een erkende beroepsvereniging. Zo behoren (gedeeltelijke) vergoedingen van je verzekeraar vaak tot de mogelijkheden. Uiteraard kun je ook bij Instituut EszenzZ en/of het EszenzZ Centre terecht indien je geen HSP bent.

Algemene informatie over hooggevoeligheid en de kenmerken vind je op de pagina Hoog Sensitieve Personen.

 

Aanbod

Binnen het EszenzZ Centre werken verschillende psychologen, therapeuten en begeleiders. Er worden diverse disciplines aangeboden zoals: psychologische begeleiding, hypnotherapie, HSP begeleiding individueel, energetische massages, aromatherapie, coaching, begeleiding Hoog Sensitieve Kinderen (HSK) en ouders, begeleiding eetstoornissen en fibromyalgie, Reiki, creatieve therapie, reconnective healing, ontspanningstherapie, energetische behandelingen, Bach Remedies, regressietherapie, EMDR en spirituele therapie. Tevens worden er lezingen, workshops, cursussen en leergangen aangeboden.

 

EszenzZ Centre website

Sinds 1 mei 2009 heeft het EszenzZ Centre een eigen website.

Dat maakt het geheel overzichtelijker en je kan direct contact leggen met een psycholoog, therapeut of begeleider. Ons streven is om je vragen binnen 24 uur te beantwoorden. Merendeels is een vrijblijvend individueel kennismakingsgesprek mogelijk. Neem ook eens een kijkje in het EszenzZ Centre.

 

Werken in het EszenzZ Centre

Zoek je een (extra) geschikte praktijkruimte te huur voor één of meerdere dagdelen per week? Heb je een gedegen opleiding genoten? Ben je (hooggevoelig) psycholoog, therapeut, coach of begeleider die zelfstandig binnen ons integrale gezondheidscentrum wil werken? Passen je werkzaamheden in één van de doelgroepen hooggevoeligheid, bewustwording of persoonlijke ontwikkeling? Vind je het interessant om in een informele, gezellige, actieve, gespecialiseerde werkomgeving te praktiseren?

Neem voor meer informatie contact op voor de huidige mogelijkheden binnen het Eszenzz Centre: 020-7866366.

 

Wat kunnen we je bieden?

 • Ons centrum is gevestigd op de eerste verdieping in het gezondheidsgebouw Bannedok te Amsterdam.
 • Ruime volledig ingerichte sfeervolle kamers.
 • Mogelijkheid in een dagdeel (4 1/2 uur per dagdeel) te huren, 7 dagen per week.
 • Gunstige tarieven, geen jaarcontracten.
 • Aantrekkelijk voor starters.
 • Een ruime afzonderlijke wachtkamer.
 • Makkelijk bereikbaar vanaf de ring A10.
 • Eigen keuken en toiletgroep.
 • Gratis parkeren en voldoende parkeerplaatsen op 2 minuten loopafstand.
 • Goed bereikbaar met openbaar vervoer.
 • Gratis consumpties (koffie, thee, soep).
 • Gratis internetgebruik (pc aanwezig of eigen netwerk).
 • Vrij gebruik van behandeltafels en/of sofa's.
 • De mogelijkheid over een compacte cursusruimte te beschikken.
 • Goedkoop en veilig lockerverhuur.
 • Mogelijkheden voor uitgebreide praktijkvermelding op onze website incl. agenda.
 • Een gemoedelijke sfeer met fijne collega's.
 • Voor HSP specialisten een intervisiegroep.

 

 

Visueel overzicht

Klik op een foto om de 360 graden foto visueel te starten (vereist flash). Dit zal een nieuw venster openen. Vervolgens zal de foto gaan laden wat enige tijd kost. Nadat de foto zichtbaar is kun je met de linkermuisknop en de muisscroll de kamers gedetailleerd bezichtigen. Omdat ook ruimtes kunnen veranderen, zie de je meer recente foto's hier.

Kamer1
"Kamer 1"

Kamer 2
"Kamer 2"

Kamer 3
"Kamer 3"

Cursusruimte
"Cursusruimte"

360 graden foto's met dank aan XziXzi Photography.