Hypnotherapie Nederland

Kalknagel behandeling: hoe werkt het?

Geplaatst op

Een kalknagel hebben is natuurlijk erg vervelend en ze staan beter bekend als schimmelnagels. Het is een veelvoorkomend probleem en het kan eventueel leiden tot verkleuring en verdikking. In sommige gevallen kan het de gehele nagel aantasten en kan het ook verspreiden naar andere nagels. Gelukkig zijn er meerdere kalknagel behandelingen die je kan laten uitvoeren, zodat je af kan komen van de kalknagel. Maar welke kalknagel behandeling is nu het beste voor jou? In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten behandelingen.

Zalven en crèmes

Je kunt een kalknagel op verschillende manieren behandelen en het ligt een beetje aan jouw persoonlijke voorkeur. Crèmes en bepaalde zalfjes zijn perfect voor een kalknagel behandeling. Zo bevatten deze zalfjes antischimmelmedicijnen die direct op de nagel worden aangebracht, waardoor de infectie bestreden kan worden. Meestal moeten deze zalfjes meerdere keren aangebracht worden over een bepaalde periode. Je kunt deze crèmes en zalfjes eenvoudig op het internet bestellen.

Kalknagel behandeling: orale medicatie

In sommige gevallen kan de infectie van de kalknagel erger worden en is het van belang om orale medicatie in te nemen. Orale medicatie kan voorgeschreven worden door jouw huisarts en deze bestrijden de schimmel van binnenuit. Deze vorm van kalknagel behandeling duurt meerdere maanden, maar het is wel van belang dat je dit bespreekt met jouw arts. Zo kom je alles te weten over eventuele risico’s, maar ook over de voordelen van orale medicatie nemen. 

Lasertherapie bij een specialist

Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor lasertherapie en dit is een effectieve vorm van kalknagel behandeling. Het is ook een relatief nieuwe vorm, maar het blijkt al extreem effectief te zijn. Met een laserstraal op de nagel, kan de schimmel eenvoudig zonder moeite verwijderd worden. Deze kalknagel behandeling wordt al vaak aangeboden door medische pedicures. Meestal zijn er meerdere sessies nodig voordat je volledig af bent van de kalknagels. Als de infectie zeer ernstig is en geen een behandeling werkt, is het mogelijk om te kiezen voor een chirurgische ingreep. Hierbij wordt een gedeelte van de nagel verwijderd en worden er antischimmelmedicijnen op het nagelbed geplaatst, zodat je echt af kan komen van de kalknagels.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door over alternatieve therapieën.

Contactgegevens

Via info @ hypnotherapienederland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden