Hypnotherapie Nederland

Niet tevreden met je gebit?

Geplaatst op

Het kan zijn dat je op een punt gekomen bent in je leven waar je merkt dat je gebit wat mankementen begint te tonen. Het kan zijn dat er ooit eens een hoekje van je tand is afgebroken of dat je tanden wat verkleuring beginnen te krijgen door je levensstijl. En het kan voorkomen dat je een tand bent kwijtgeraakt of aan vervanging toe is. Dit zijn allemaal gebeurtenissen waar je soms niet heel veel aan kunt doen, maar wel graag opgelost wilt hebben. Gelukkig kun je hiervoor terecht bij Tandzorg Kralingen, de tandarts in Rotterdam. Maar wat kan deze tandarts nou voor je betekenen en welke behandelingen kun je allemaal kiezen. Je leest het in deze blog

Mondhygiëne

Is je gebit naar jouw idee niet helemaal gezond meer, voelt je tandvlees gevoelig aan of ben je een beetje lax geweest met je tanden verzorgen? Dan is een mondhygiënist misschien wel wat je zoekt. Bij een mondhygiënist wordt er grondig naar je gebit gekeken, tand voor tand en natuurlijk je tandvlees. Je tandvlees kan namelijk ook ontstoken raken, als je hier niets aan doet kan het leiden tot tandverlies. Bij een mondhygiëniste wordt er dan ook gezorgd voor een grondige reiniging van je gehele mond. Tevens kun je ook zonder problemen aan je gebit naar een mondhygiënist gaan. Zo nu en dan je gebit grondig reinigen is natuurlijk altijd een slim plan. Overigens is voorkomen beter dan genezen!

Cosmetische tandheelkunde

Schaam jij je soms voor je gebit, omdat bijvoorbeeld je tanden scheef staan, er te veel ruimte tussen je tanden is of omdat je een hoekje mist bij je tand? Ook dan is er tegenwoordig een hele goede oplossing bedacht om dit probleem op te lossen. Je kunt namelijk kiezen voor Facings. Een facing is een klein schildje gemaakt van porselein of composiet die over je tand heen wordt geplaatst. Facings repareert afgebroken tanden, vult spleetjes op en zorgt dus voor een mooie nieuwe uitstraling. Verder kan een facing ook goed gebruikt worden bij tandverkleuring. Een facing kan de tand weer een witte uitstraling geven en zorgen dat al je schaamte weer verdwijnt!

Help! Me tand is weg

Mocht je een tand verloren zijn of je gebit aan vervanging toe zijn dan zijn er natuurlijk ook goede alternatieve. Je kunt ervoor kiezen om implantaten te laten plaatsen. Een implantaat kan namelijk je tand vervangen op een natuurlijke manier en je gebit weer laten stralen alsof er nooit wat gebeurd is. Door de nieuwste technieken is een implantaat haast niet te onderscheiden van een echte tand. Mocht je nou van meerdere tanden echt last hebben, dan is het ook mogelijk om er meerdere te plaatsen of eventueel ervoor te kiezen om voor een kunstgebit te gaan. Het is dan ook verstandig om dit te laten beoordelen door een professionele tandarts, die raad kan geven wat het beste bij jouw situatie past.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door over alternatieve therapieën.

Contactgegevens

Via info @ hypnotherapienederland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden