Hypnotherapie Nederland

Wacht niet af als u last heeft van parodontitis

Geplaatst op

Merkt u op een dag dat u last heeft van uw tandvlees? Vervelend, zeker ook omdat deze klachten snel erger kunnen worden. Een van de belangrijkste oorzaken van deze klachten is parodontitis. Dit is een ernstige aandoening aan uw tandvlees die schade aan zowel uw tandvlees als de onderliggende botten kan veroorzaken. Het is dan ook zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te laten doen.

Hoe ontstaat parodontitis?

Parodontitis is een vervelende aandoening waar iedereen last van kan krijgen. Het heeft meerdere verschillende oorzaken en niet goed genoeg poetsen is een voor de hand liggende reden. Het is ook bij dit soort aandoeningen belangrijk om grondig twee keer per dag te blijven poetsen. Maar er zijn meerdere redenen op te noemen waarom deze aandoening de kop op kan steken. Ook als u bijvoorbeeld rookt of een genetische aanleg voor tandvleesproblemen heeft, kan parodontitis ontstaan. Mensen met diabetes kunnen ook problemen met hun tandvlees krijgen, evenals mensen die vaak ongezond eten. U merkt, er is heel wat om rekening mee te houden als u wilt voorkomen dat u problemen krijgt met uw tandvlees.

Wat is parodontitis precies?

Parodontitis is een aandoening waarbij u zeer veel last krijgt van uw tandvlees. Deze klachten ontstaan doordat bacteriën in uw mond zich ophopen op zowel tandplak als tandsteen. Deze bacteriën zijn hardnekkig en kunnen als gevolg hebben dat er ontstekingen en schade ontstaan aan zowel het tandvlees als de botten die eronder liggen. Als hier niet snel iets aan gedaan wordt, worden niet alleen de klachten erger, maar is het ook mogelijk dat u tanden verliest.

U ziet: het is belangrijk om snel iets tegen parodontitis te doen. U krijgt over het algemeen al een indicatie dat deze aandoening in uw mond kan ontstaan, doordat u last krijgt van gingivitis. Dit is een mildere ontsteking aan uw tandvlees, die als een goede waarschuwing zou moeten dienen dat er stappen moeten worden ondernomen.

Hoe kunt u parodontitis voorkomen?

We hebben het hier over een vervelende aandoening, maar gelukkig wel een die goed te voorkomen is. Een goede mondhygiëne is hier heel belangrijk bij. Zorg ervoor dat u regelmatig poetst en ook geen enkele poetsbeurt overslaat. Zorg er daarbij ook voor dat u flost, om ook vuil tussen de tanden weg te halen. Er zijn ook andere manieren om parodontitis te voorkomen. Stoppen met roken is een belangrijk hulpmiddel, maar wees ook zuinig met suiker en koolhydraten in uw eetpatroon. Zorg er ook voor dat u altijd op controle komt bij uw tandarts. Deze kan u namelijk op een beginnende parodontitis wijzen en u uitleggen wat hieraan te doen is.

Welke behandelmethoden zijn er?

Een van de manieren om deze tandvleesaandoening tegen te gaan, is door een diepe reinigingsprocedure uit te voeren. Als de parodontitis nog niet al te ernstig is geworden, dan is dit een methode die effectief kan zijn. Is dit stadium echter al gepasseerd, dan kan het zijn dat een flapoperatie of een bottransplantatie nodig is. U begrijpt: we hebben het hier over ingrijpende operaties die wij het liefst zouden willen vermijden. Het kan namelijk zelfs nodig zijn om tanden te verwijderen, waar u al helemaal niet op zit te wachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door over alternatieve therapieën.

Contactgegevens

Via info @ hypnotherapienederland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden