Hypnotherapie Nederland

Wat is Lipoedeem nu precies?

Geplaatst op

Veel mensen hebben verwarring als het gaat om de term lipoedeem. Dit komt voornamelijk doordat er weinig bekendheid is omtrent deze aandoening. Eigenlijk is dit een zwelling die ontstaat door vet. Vetweefsel kan ongelijkmatig verdeeld worden over het lichaam waardoor er een plaatselijke vetophoping ontstaat. Dit ontstaat vaak bij de heupen, dijen, onderbenen en binnenkant van de armen. Het resultaat hiervan is dat mensen last kunnen krijgen van pijnklachten in specifieke onderdelen van het lichaam. Meer weten over dit onderwerp? Lees dan snel verder!

Het behandeltraject 

Als eerst is het goed om stil te staan hoe een behandeltraject bij lipoedeem er nu precies uit ziet. Als eerst wordt er tijd besteed aan de voorbereiding. Hierbij wordt gekeken welke vorm je precies hebt en waar het zich bevindt. Als dat allemaal duidelijk is, wordt de behandeling uitgevoerd. Hierbij is het goed om te benoemen dat er geen behandeling bestaat waarmee lipoedeem genezen kan worden. Dit komt doordat de aanleg erfelijk is bepaald, maar het kan wel beperkt worden. Tot slot zal er in het traject nog ruimte zijn voor herstel en nazorg. 

De kosten van een dergelijke behandeling

Ben jij enthousiast en wil jij een behandeling voor lipoedeem ondergaan? In dat geval is het altijd verstandig om de prijzen te controleren. Gemiddeld kost een dergelijk traject rond de 5.000 euro. Het is hierbij altijd goed om te kijken of de verzekeraar waar jij bent aangesloten iets verstrekt. Over het algemeen worden cosmetische ingrepen niet vergoed. Om deze reden is het altijd verstandig om dit op voorhand na te vragen zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Laat je vrijblijvend informeren door een specialist

Als je meer wilt weten over lipoedeem is het verstandig om contact op te nemen met een specialist die je hier meer over kan vertellen. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en weet je zeker dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie rondom dit onderwerp. Een ding is zeker, als je last hebt van lipoedeem is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door over alternatieve therapieën.

Contactgegevens

Via info @ hypnotherapienederland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden