Hypnotherapie Nederland

Weg met wallen en donkere kringen!

Geplaatst op

Wallen of donkere kringen onder je ogen, of zoals de Engelse het zeggen ’Dark circles under the eyes’ zijn vervelende uiterlijke veranderingen die laten lijken dat je niet gezond eet of slecht slaapt. Toch is dit zeker niet altijd het geval! Ook mensen die gezond leven en voldoende rust hebben kunnen soms donkere kringen of vlekken krijgen onder de ogen. Maar hoe komt dit en wat kun je er tegen doen? In deze blog gaan we daar graag wat dieper op in.

Hoe komt het?

Voordat we kunnen begrijpen hoe we donkere kringen kunnen behandelen, is het van cruciaal belang om de mogelijke oorzaken te identificeren. Donkere kringen kunnen optreden als gevolg van verschillende factoren, waaronder:

 • Genetische aanleg: Sommigen van ons zijn genetisch vatbaar voor donkere kringen, en het kan in de familie zitten. Als je ouders ze hadden, is de kans groot dat jij ze ook hebt.
 • Huidveroudering: Naarmate we ouder worden, verliest de huid onder onze ogen collageen en elasticiteit, waardoor de bloedvaten meer zichtbaar worden.
 • Slaaptekort: Een gebrek aan slaap kan leiden tot een blekere huid en gezwollen bloedvaten, wat resulteert in donkere kringen.
 • Levensstijlkeuzes: Roken, overmatig alcoholgebruik en ongezonde voeding kunnen de huidteint verslechteren en donkere kringen verergeren.
 • Allergieën: Seizoensgebonden allergieën en sinusproblemen kunnen leiden tot ontsteking en donkere kringen.

Donkere kringen onder de ogen gaan verder dan alleen een cosmetisch probleem. Ze kunnen emotionele gevolgen hebben, zoals een verminderd zelfvertrouwen en zelfs sociale isolatie. Het kan lastig zijn om een frisse en levendige uitstraling te behouden, zelfs als je je vanbinnen goed voelt.

Specialist op cosmetisch gebied

Gelukkig bieden cosmetische klinieken effectieve oplossingen om je zelfvertrouwen te herstellen en je natuurlijke schoonheid te laten stralen, zoals bij Dokter Frodo, zij zijn gespecialiseerd op gebied van kringen onder de ogen. De behandelingen die hiervoor uitgevoerd kunnen worden zijn onder andere:

 • Fillers onder ogen of de C-ooglift
 • Carboxytherapie onder de ogen
 • RF-microneedling rondom de ogen
 • IPL- laser behandeling rondom de ogen
 • Peeling rondom de ogen
 • Combinatiebehandeling

Donkere kringen onder de ogen kunnen je uitstraling en zelfvertrouwen aantasten. Maar je hoeft er niet mee te leven. Cosmetische klinieken bieden een scala aan effectieve behandelingen om je weer een jeugdige, stralende blik te geven. Dus waar wacht je nog op? Grijp de kans om jezelf te laten verwennen en ontdek hoe je die donkere kringen kunt laten vervagen. Een stralende blik is binnen handbereik, en met de hulp van cosmetische experts, kun je weer vol vertrouwen de wereld in kijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door over alternatieve therapieën.

Contactgegevens

Via info @ hypnotherapienederland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden